GÜZEL FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ YÖNTEMLER !!!

Güzel fotoğraf çekebilmek gelişen günümüz teknolojisi ile birlikte önemli bir hale geldi. Artık fotoğraf makinelerine gerek kalmadan, akıllı telefonlarımızla bile çok güzel fotoğraflar çekebiliyoruz.
Biz de bugün sizlere, daha güzel fotoğraflar çekebilmeniz için bir kaç ipucu vereceğiz.


1 - IŞIĞI İYİ AYARLAYIN


Doğru ışık tonlaması ve ışığın foroğrafı çekilecek objeye göre açısı fotoğrafın kalitesi açısından oldukça önemlidir.

Bu yüzden imkanınız varsa ışığı objeye göre ayarlayın. 

Işık şiddetini artırabilirsiniz ve, "4,-" pozlamayı "-"ye doğru birkaç adım getirebilirsiniz. Işığı ne kadar artırır ve pozlamayı ne kadar azaltırsanız, objenin hatları o kadar belirginleşir.




2 - OBJEYİ VURGULAYIN




Fotoğraflarda belirsizlik ve bulanıklık her zaman kötüdür. fotoğrafınızın daha güzel ve ilgi çekici olmasını istiyorsanız çekeceğiniz objeyi vurgulamanız gerekir. diğer bir değişle fotoğrafı çekerken neyi öne çıkaracağınızı bilmeniz gerekir.


3 - YAKIN ÇEKİM YAPIN



Bir fotoğraf ne kadar net ve ne kadar ayrıntılı ise o kadar çok dikkat çeker. Bu yüzden foroğraf çekerken yaklaştırıp ayrıntılı ve net bir şekilde çekmeye özen gösterin.

4- ANI YAKALAYIN 



Fotoğraf çekmedeki bir diğer önemli husus da anı yakalayabilmektir. Doğru ve güzel zamanlama foroğrafınızın kalite ve anlamı için oldukça önemlidir. 

Bütün bu taktikleri uygulayabilir ve güzel bir anı yakalayabilirseniz profesyonel foroğraflar çekmeniz için hiçbir engel kalmayacak.






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.